Dunakanyar Félmaraton útmutató
Azoknak az indulóknak, akik először indulnak nálunk, összeírtunk egy kis tájékoztatót, amiben a leggyakrabban felmerülő kérdésekre találhatnak választ.
A versenyközpont a Fő téren található, alig 200 m-re a Nagymaros-Visegrád vasútállomástól! Nevezés, rajtszámátvétel a Művházban lesz, női öltöző a közösségi házban, férfi öltöző és ruhatár az általános iskolában található. Minden csak 50 -100 m távolságra van egymástól, tehát nem kell nagy területet bejárnotok, ha mindent igénybe szeretnétek venni. Az öltözőkben van zuhanyzási lehetőség (de csak korlátozott számban).
 
Ruhatár:
A ruhatár ingyenes, lelkes, kedves, megbízható emberekkel, de garanciát természetesen nem tudunk vállalni a leadott cuccokért. Kérjük, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében táskában, hátizsákban, stb. adjátok le a ruháitokat, ne külön 1-1 ruhadarabot.
WC: Fontos, mivel mindenkinek kell A Művház oldalában találtok 4-4 db női és férfi WC-t, meg ugyanannyit a női és férfi öltözőkben. Ezen felül mindháromhelyen kihelyezünk mobil WC-ket is. (lásd térkép)
 
Nevezés-rajtszámátvétel
Március 28-án 16:00-19:00 között a Művházban.
Március 29-én 7:00-10:00 között a Művházban.
Aki a közelben lakik, vagy már a verseny előtti napon érkezik, kérjük, hogy már szombaton vegye fel a rajtszámot. A rajtszám felvételhez nincs szükség a visszaigazoló emailre vagy számlára (amennyiben a rajtlistán szerepeltek), de fényképes igazolvány szükséges mivel mindenki csak a saját rajtszámát vehet át!
Március  27. péntektől a végleges rajtlista, rajtszámokkal együtt elérhető lesz a honlapon.

Program
Ahogy a honlapon szerepel, a rajtok időpontja a következőképpen alakul:
21 km – 10:00-kor
12 km – 10:20-kor
5 km – 10:30-kor
400 m – 10:35-kor

A rajtzónába 3 helyen lehet belépni, a tervezett futótempótól függően sorakozzatok be, így a rajt utáni lökdösődés elkerülhető.
A rajtszámot elől, jól látható módon kell viselni. Ha eltakarjátok, nem működik rendesen az időmérés, mivel a chip a rajtszám hátulján van rögzítve. A mágneses rajtszámtartót a rajtszám négy sarkába helyezzétek, ne a középen lévő chip közelébe.(megjegyzés: akármennyire is felmelegszik az idő a felsőruházat viselése kötelező. Kutyákkal, babakocsival indulni nem lehet!)
Rajt után már csak futni kell. Eltévedni nem lehet.
Utazás – érkezés – parkolás
Vonat:
Aki Pestről (Pest-Vác útvonalról) jön, annak mindenképpen ajánljuk, hogy vonattal jöjjön. A vonat a Nyugati pályaudvarról 40 perc alatt ér Nagymarosra. Nagymaros-Visegrád állomástól 200 m-t sétálva juttok el a versenyközpontig. Így nem fogtok dugóban állni, nem kell parkolót keresni, ruhatár lesz, tehát nincs szükség arra, hogy a kísérőknél vagy kocsiban tudjátok hagyni a cuccaitokat.
A menetrend szerint 7:07, 7:15 és 8:07-kor lehet 29-én a Nyugatiból indulni, 7:48 – 8:48 között érkeznek a vonatok a Nagymaros-Visegrádi állomásra. Azt javasoljunk, hogy  a 8:13-as, legkésőbb a 8:48-as vonattal érjetek ide, így még kényelmesen fel tudjátok venni a rajtszámot, öltözésre és a bemelegítő tornán való részvételre is marad idő.
Autó:
Ha mindenképpen kocsival szeretnétek jönni, akkor arra figyeljetek, hogy Pestről indulva a „legrövidebb” útvonal a GPS szerint Visegrádon keresztül megy. Akik ezt az útvonalat választják, számolják bele, hogy ott van a KOMP, amivel át kell jönni a Dunán. A komp minden óra 45-kor indul Visegrádról, tehát legkésőbb a 8:45-össel kell átjönni. Ha ezt az útvonalat választjátok, érdemes a kocsit Visegrádon hagyni, van ott 2 ingyenes parkoló  ( a térképen 5 és 6 számokkal jelölve)  Kocsi nélkül olcsóbb a komp és 50 m-re a rajt-cél területtől köt ki Nagymaroson.
 
Pest, Észak Mo: ha az M2-en jöttök akkor a Vácnál lévő körforgalomból Szob felé kell kijönni, ahonnan a 12-es főúton juttok el Nagymarosra. A versenyközpontban (1) nem lehet parkolni. A település előtt a sportpályán (2) ingyenes parkolási lehetőség van, onnan a Duna mellett kb. 15 perc sétával beértek a versenyközpontba. Aki időben jön, inkább ott parkoljon! Nagymaroson belül kisebb fizetős parkolók találhatók a vasútállomás mellett. Azon kívül a kisebb utcákon is lehet hagyni az autókat ( 3 + 4 ), de mivel keskenyek az utcák, sok be- és kijáróval, nagyon figyeljetek arra, hogy csak szabályosan parkoljatok, ne akadályozzátok senkinek a be és kijárást! A 12-es főút mellett nem szabályos parkolni!
 
Győr, Nyugat Mo: Nyugati irányból kocsival van lehetőség Szlovákián keresztül jönni, Esztergom-Párkány-Letkés-Szob-Nagymaros útvonalon. Ha ezt az utat választjátok, akkor Nagymarosra érkezve hajtsatok be jobbra ( 4) valamelyik kis utcába és hagyjátok ott az autót. Onnan ki tudtok sétálni a Duna-partra és a futópályán besétálhattok a versenyközpontba. Az első, legtávolabbi utca is (Selmecbánya utca) csak 1 km-re van a rajt-cél kaputól. Az utcákban ingyenes a parkolás, de itt is figyeljetek arra, hogy a helyi lakosok is ki és be tudjanak járni.

HÍRLEVÉL

Csatlakozz te is a több mint 8000 feliratkozott futónkhoz, és értesülj elsőként a versenyeinkkel kapcsolatos újdonságokról.

A hírlevél feliratkozással az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
0