Szabályzat:

A versenyen bárki indulhat, akinek egészségi és edzettségi állapota megfelel a verseny terheléséhez és elfogadja, betartja a versenyszabályzatot. Az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait. A rendezőség fenntartja a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet) és biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozza, ill. a nevezést a megadott határidő előtt lezárja.

A verseny napján a rajtszám átvétele kizárólag fényképes igazolvány felmutatásával lehetséges. Mindenki csak a saját rajtszámát veheti át, a rajtszám cseréje és átadása más versenyzőnek tilos. A versenyzőknek kötelező felsőruházatot viselni, és a rajtszámot elől, látható módon elhelyezni. Időbüntetést kaphat az, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, vagy nem jól látható módon viseli a verseny ideje alatt. Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki a figyelmeztetés ellenére továbbra is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályokat. 
A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem vállal. Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy babakocsival, kutyával futni tilos.   A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett. A résztvevő tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárható.

Versenyeinken nem használunk semmilyen poharat - se műanyag, se papír -, az öko frissítőasztaloknál tudjátok feltölteni a saját kulacsaitokat, poharaitokat illetve minden versenyen biztosítunk összehatjható soft cupot betéti díj ellenében illetve meg is vásárolható valamint néhány versenyen ajándékba adjuk a rajtszám mellé. 

A verseny útvonalain kötelező betartani a jobbra tarts elvet. A versenyen indulóknak tilos elhagynia a kijelölt versenypályát.  A versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán útburkolati hibák, egyenetlenségek előfordulhatnak, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. Az úthibák okozta balesetekért a rendező nem vonható felelősségre. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.

A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő, vagy egyéb – a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők, a versenyből kizárásra kerülnek.

A résztvevő a versenyre tiszta eszközökkel készül, a WADA által meghatározott és érvényben lévő doppinglistán szereplő szereket nem használ, a verseny után – igény esetén – az ellenőrök részére mintát ad. 
A versenyen nyert díjakat csak az eredményhirdetésen, személyesen lehet átvenni, utólagos postázásra/átvételre nincs lehetőség.
 
A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak előzetes engedéllyel, egyeztetett formában és módon végezhető.  Drónok csak az arra vonatkozó jogszabályok megtartása mellett, kizárólag a Proathlon Bt. írásos engedélyével működtethetők a rendezvény idején.
 
A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!
 
Lemondások:
A nevezési díj 50%-át visszafizetjük abban az esetben, ha 60 nappal a verseny előtt emailben a versenyző lemondja indulását. Ezután lemondásokat már nem áll módunkban elfogadni, és pénzt visszatéríteni sem tudunk. Benevezett, de a versenyen el nem induló versenyző nevezési díjának visszatérítésére nincs lehetőség. (lásd a határidőket)

Nevezés módosítás/átruházás
A verseny előtt 20 nappal a nevezések átruházhatók másik versenyzőre, illetve a táv is módosítható (amennyiben a kiválasztott táv még nem telt be) Ennek a regisztrációs díja 1500,-Ft
A következő módon tudjuk átírni:
Az eredeti nevező a bankszámlaszámunkra azonosító kóddal együtt utalja át a regisztrációs díjat, és e-mailben küldje el az info@panoramafutas.hu címre az alábbi adatokat:
  • eredeti nevező neve, email címe és azonosító kódja
  • a helyette nevező adatai (név, születési év, lakcím, email cím, telefonszám)
     
Vis maior:
A résztvevők biztonsága érdekében a pálya teljes vagy egy-egy szakasza változhat vagy törlésre kerülhet. Amennyiben vis maior helyzetben a verseny nem kerül megrendezésre vagy csak módosított pályán illetve más időpontban, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. Elháríthatatlan külső okok mellett,  a szervező hibáján kívül a már korábban kiadott hatósági engedélyek visszavonása  is Vis maiornak helyzetnek minősül. 
Felelősség nyilatkozat:
A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, melyet a versenyt megelőzően orvosi vizsgálattal erősített meg és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. 

A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy a nevezésnél megadott adatai a valóságnak megfelelnek.

 
Virtual Run:
A Virtualis eseményeken mindenki saját felelőségén részt vesz és saját felelősségére teljesíti a távot, önmaga felel az egészségi állapotáért. A rendező nem vonható felelősségre semmilyen, a táv teljesítésével kapcsolatban bekövetkezett balesetért, egészségi állapot romlásáért. Mivel a teljesítés sem helyszínhez, sem időponthoz nincs kötve, bárhol és a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető, a részvétel nem lemondható, nem átruházható másik személyre vagy másik eseményre, a regisztrációs díj visszafizetésére nincs lehetőség. Amennyiben a nevező a távot betegség vagy egyéb okok miatt a megadott időintervallumban nem tudja teljesíteni, a nevezőnek a rendezőket az esemény ELŐTT e-mailben kell értesítenie és új időpontot egyeztetnie. 
A rendező a teljesítésért járó díjat, érmet a teljesítést igazoló e-mail beérkezése vagy az esemény dátuma után pár nappal elpostázza. Vis major helyzetben a postázás későbbi időpontra módosulhat - pl. korona vírus miatt gyárak leállítása, szállítási idő meghosszabbítása.
A rendező az érmet, díjat ajánlott küldeményként postázza, az át nem vett küldemény újra postázási költsége a futót terheli. 

 
Szentendre:
2020.08.12.November 8-án az aktuális kormányrendeletnek megfelelően rendezzük meg a szentendrei versenyünket. A futók 3 külön, 500 fő alatti futamban indulhatnak.  Amennyiben újabb vészhelyzet - pl. koronavírus 2. hullám - miatt a versenyt nem tudjuk megrendezni, a versenyt virtuális eseménnyé alakítjuk át. Abban az esetben mindenki külön teljesítheti a távot, mi pedig kipostázzuk az érmet. A virtuális versenyekről a Virtual Run oldalon olvasható a részletek. Nevezési díj visszafizetésére vagy másik versenyre  átnevezésre nincs lehetőség. Kérjük, hogy ennek tudatában nevezzetek.

 
Dunakanyar Félmaraton:
2020.08.04.
Ahogy már korábban írtuk, abban az esetben ha szeptemberben nem tudjuk megrendezni a versenyt, további pótnapot nem tűzünk ki, hanem virtuálisan rendezzük meg. Az aktuális kormányrendelet egyelőre csak az 500 fő fölötti zenés-táncos rendezvényeket tiltja, tehát továbbra is készülünk a verseny megrendezésre.
Azoknak a futóknak, akik részt szeretnének venni viszont még tartanak a tömeges rendezvényektől, egy virtuális futamot is szervezünk, az erre vonatkozó részletes információk a Virtual Run menüpont alatt találhatók. Arra is van lehetőség, hogy az élő versenyről átrakjátok a nevezést a virtuális futamra, de nevezési díj különbözetet nem tudunk visszafizetni. Ebben az esetben a futónak ki kell tölteni a virtuális futam regisztrációs lapját, és a számlázási címhez beírni a korábban megkapott regisztrációs kódot (a korábbi nevezés utáni válasz emailben benne volt, illetve a nevezési díj befizetéséhez is be kellet írni). A virtuális regisztrációkor szintén kaptok egy automatikus válaszlevelet - az élőről virtuálisra átnevezők a befizetésre vonatkozó részt hagyják figyelmen kívül. Ez alapján a virtuális nevezést jóváhagyjuk, a régit pedig töröljük. Az átnevezés csak szeptember 4-ig lehetséges! Erre a határidőre azért van szükség, mert legkésőbb ekkor kell megrendelnünk az induló létszám függvényében a frissítőállomásokra az italokat, ételeket, a versenyközpontba a mobil WC-ket, stb. A virtuál futamot szeptember 20.-a és szeptember 30.-a között lehet teljesíteni.

2020.05.28.

Újra nyitjuk a nevezést. A tervezett időpont 2020. szeptember 20. Akik már a márciusi futásra érvényes nevezéssel rendelkeztek, azoknak nem kell újra regisztrálniuk. Ellenőrizhetitek magatokat a rajtlistában is. Mivel ez a március 29-re kiírt verseny pótnapja - amiről korábban írtunk -, a nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség illetve az újonnan érkezett nevezéseket sem lehet lemondani. Azoknak akiknek az időpont nem megfelelő, nevezésüket szeptember 1-ig 1500 Ft regisztrációs díj ellenében átruházhatják másik versenyzőre. (az új versenyző legyen tisztában az erre a versenyre vonatkozó szabályzattal, illetve a verseny hivatalos social media felületeit nem lehet használni új versenyző keresésére)

Amennyiben vis major helyzet - pl. koronavírus 2. hullám -, a verseny nem megrendezhető, további pót napot nem tűzünk ki, helyette a versenyt virtuálisan lehet teljesíteni, tehát mindenki saját környezetben futhatja le a távot, mi pedig postázzuk az érmet.


2020.03.13.
Minket is nagyon megrázott a hír, hogy el kell napolnunk a Dunakanyar Félmaratont. Ahogy azt már a facebook közleményünkben is írtuk, kormánydöntés született arról, hogy 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani. Bizonyára Ti is nyomon követitek ennek a mindenki számára kritikus helyzetnek a fejleményeit, láthatjuk, hogy naponta változik a helyzet, egyre szigorúbb óvintézkedések kerülnek bevezetésre. Reméljük, hogy ezek mind azt segítik elő, hogy belátható idő múlva már csak rémálomként gondoljunk a koronavírusra.
A vis major helyzet miatt nincs lehetőségünk a nevezési díjakat visszafizetni. Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ezt a nevezés leadásával a versenyszabályzaton belül mindenki elfogadta és tudomásul vette. Mostanra már mindent előkészítettünk a versenyre, megrendeltünk, legyárttattunk és kifizettünk minden felszerelést, eszközöket, érmeket, stb. 
Azonban nem szeretnénk, hogy Titeket veszteség érjen, ezért az elmúlt két napban azért dolgoztunk, hogy új időpontban meg tudjuk rendezni a versenyt. Igyekeztünk minél távolabbi időpontot kitűzni, hogy minél biztosabb legyen a megrendezhetősége. Tudjuk azt is, hogy sok rendezvényt, amik most elmaradtak őszre fogják áttenni az időpontjaikat. Bizonyára semmi esély nincs arra, hogy ez a nap minden benevezett futónak megfeleljen, de nekünk sem volt választási lehetőségünk, az egyetlen pótnap helyett csak a teljes lemondás maradna. A Dunakanyar nagyon zsúfolttá vált rendezvények szempontjából, rengeteg kulturális programhoz és fesztiválokhoz kell nekünk is alkalmazkodni, amiknek az időpontjai már hosszú idővel előre le vannak fixálva.
Az egyetlen lehetőségünk az maradt, hogy szeptember 20-át, amikor a már 7 éves első versenyünket, a Panorámafutást rendeznénk, átadjuk a Dunakanyar Félmaratonnak. Ez tőlünk is nagyon nagy áldozatot kíván, hiszen egy szintén népszerű versenyünk komplett kiesik. Ezért kérünk Titeket, hogy fogadjátok megértéssel ezt a döntést, akkor is ha Nektek nem jó az időpont. Ez most mindannyiunknak egy nagyon nehéz időszak, rengeteg alkalmazkodást és lemondást kíván meg tőlünk.
Tehát a verseny új időpontja 2020. szeptember 20. 

Reméljük, hogy mindannyiunkat elkerülnek a betegségek, reméljük, hogy számít az is, hogy ilyen sokat futunk.
Vigyázzatok magatokra és találkozzunk minél többen szeptember 20-án.

Szeretettel:
Judit és Markus
2020.03.13.

 
 

HÍRLEVÉL

Csatlakozz te is a több mint 9000 feliratkozott futónkhoz, és értesülj elsőként a versenyeinkkel kapcsolatos újdonságokról.

A hírlevél feliratkozással az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
0